latinica  ћирилица
06/07/2015 |  21:18 | Autor: Agencije

Bjelica u Minesoti

Najbolji košarkaš Evrope iz prošle sezone, Nemanja Bjelica, potpisao je trogodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima za 11,7 miliona dolara, prenosi AP.

Igrača koji je u protekloj sezoni nosio dres Fenerbahčea na draftu su prije pet godina izabrali Vašington Vizardsi, kao 35. pika druge runde, ali su uskoro obavili trejd sa "Vukovima".

"Uzbuđen sam jer mogu da najavim da ću potpisati ugovor sa Minesotom i ispuniti snove da igram u NBA ligi. Hvala Flipu Sandersu i cijeloj organizaciji što imaju povjerenja u mene", rekao je Bjelica Јahuu u ponedjeljak.

Bjelica ima iza sebe sezonu karijere, prosječno je za 28 minuta na terenu bilježio 14,5 poena (50% za dva, 40% za tri), 7,5 skokova, 2,5 asistencija i dvije ukradene lopte.

NBA stručnjaci ističu da Bjelica ima sjajan šut za tri poena i sposobnost da napadne obruč. Očekuju od njega da svojom univerzalnošću otvora prostor za mlade zvezde Vulvsa – Endruu Viginsu, Karl-Entoniju Taunsu, Zeku Lavinu i Rikiju Rubiju.

Veliku pomoć u prigalođavanju SAD-u i NBA ligi imaće u bivšem igraču Partizana Nikoli Pekoviću, a bez sumnje najviše će moći da nauči od legend Vulvsa Kevina Garneta.

Fenerbahče će za puštanje Bjelice dobiti 625.000 dolara, što je najveći dozvoljeni novčani iznos koji NBA tim može da plati za kupovinu igrača iz Evrope.