latinica  ћирилица
10/07/2015 |  12:24 | Autor: SRNA

Imam Halilović poziva na uništenje Republike Srpske (VIDEO)

Glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu Nezim Halilović Muderis pozvao je na "uništenje" lobista protiv rezolucije o Srebrenici i njihovih porodica, kao i "entiteta sazdanog na zločinu i genocidu".
DŽamija kralja Fahda (foto: rijaset.ba) -
DŽamija kralja Fahda (foto: rijaset.ba)

U hutbi o temi "Dvadeset godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Žepe i Goražda", Halilović je naveo da ta rezolucija u Savjetu bezbjednosti UN nije usvojena zbog veta koji je na "temelju žestokog lobiranja Srbije i Republike Srpske" uložila Rusija, ocijenivši da "nije šala poubijati 8.372 nedužna Bošnjaka i Bošnjakinje" i da to nije običan zločin "već dobro isplanirani i provedeni genocid koji traje".

"Zato sa ovog mubarek mjesta i u ovom mubarek danu prizivam Alahovo prokletstvo na zločince i njihove pomagače, na lobiste protiv rezolucije o Srebrenici i izlobirane i molim Alaha da uništi njihovu zločinačku i nasilnu vlast i da uništi njih i njihove porodice, ponizi ih i na Zemlji im zatre svaki trag i učini ibretom /opomenom/ za one koji pameti imaju", rekao je Halilović.

Halilović, koji je i rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH, istakao je da je siguran da će Alah "svojom moći i voljom srušiti entitet sazdan na zločinu i genocidu i da će zločince ostaviti bez poroda i pomena".

"Neka je prokletstvo na izvršioca ovog zločina, na sve one koji su na bilo koji način učestvovali u genocidu u zaštićenim zonama, a posebno Srebrenici i na one koji su trebali i mogli, a nisu spriječili zločin! Molim Alaha da zločince i njihove porodice zabavi teškim i neizlječivim bolestima i neimaštinom i da ih učini ibretom /opomenom/ za sve one koji ne vjeruju", istakao je imam.

On je napomenuo i da je "odgovornost međunarodne zajednice po pitanju zločina u Srebrenici neupitna", te pozvao "braću i sestre" na budnost i oprez, jer im se "istorija već stoljećima iznova ispisuje krvlju nevinih Bošnjaka", prenose internet portali.

"Gospodaru, pomozi nam da sačuvamo svjetlo islama, upiši među šehide ubijene nedužne Bošnjake Srebrenice, Žepe i Goražda i ostale nevino ubijene Bošnjake, kazni zločince još na ovome svijetu i ostavi ih bez poroda i pomena, sačuvaj nas iskušenja koja ne možemo podnijeti, oprosti nam grijehe i počasti nas u dženetu, društvom poslanika, iskrenih, šehida i dobrih ljudi", naveo je Halilović.