latinica  ћирилица
21/07/2015 |  09:16 | Autor: B92

Ona ima 13 godina i završila je fakultet

Dafne Almasan ima 13 godina i u avgustu će dobiti licencu da postane psiholog. Od septembra planira da upiše master, a kasnije i doktorat.
Dafne Almasan - Foto: BBC
Dafne AlmasanFoto: BBC

Dafne je iz Meksika i ona je najmlađi psiholog na svijetu. Završila je osnovnu školu sa šest godina, a sa deset godina srednju i upisala fakultet, koji će sljedećeg mjeseca zvanično završiti. Dafne ima starijeg brata i sestru koji takođe su vrlo uspješni u školovanju i brzini napretka.

Dafne se nalazi na listi 50 najuticajnijih žena u Meksiku, jer je njena životna priča impresivna. Međutim, ona ne planria da radi kao psiholog, već želi da se školuje do doktorata.

“Sva svoja saznanja želim da usmjerim ka pomaganju djeci natprosječne inteligencije, jer je to sfera kojoj želim da se posvetim. Želim da moja priča inspiriše i pomogne onima koji su jako inteligentni, a nemaju mogućnost da napreduju, a takođe želim da razbijem mit da djeca kao ja nemaju djetinjstvo“, rekla je Dafne, prenosi “Bi Bi Si“.

Dafne provodi 12 sata radno, odnosno učeći i kaže da bez obzira na visok broj sati učenja ima vremena da radi sve što rade djevojčice njenog uzrasta.

Pored nevjerovatnog uspjeha u školi Dafne trenira tekvondo i ima žuti pojas. Svira klavir, slika i drži časove kineskog.

"Kada doktoriram želim da držim časove djeci. Obožavam djecu i mnogo volim da predajem", zaključuje Dafne.