latinica  ћирилица
21/07/2015 |  16:49 | Autor: SRNA

Mektić ne zna da li je uhapšen napadač na Vučića

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da nema informaciju da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH jutros u Јelahu kod Tešnja uhapsili Almira Merdića zbog sumnje da je sa još nekoliko lica učestvovao u pokušaju ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima.
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić - Foto: klix.ba
Ministar bezbjednosti BiH Dragan MektićFoto: klix.ba

"Nisam u toku da li je Tužilaštvo BiH izdalo naredbu. Nisam bio u kontaktu sa predstavnicima Tužilaštva BiH, jer sam čitav dan imao nekih drugih obaveza", rekao je Mektić.

Portparol Sipe Kristina Јozić rekla je da se za sve informacije u konkretnom slučaju treba obratiti Tužilaštvu BiH, koje je jedino ovlašteno za njihovo ustupanje u ovoj fazi istrage.

Iz Tužilaštva BiH se niko nije javljao na pozive.

Agencija Patrija javila je da su, osim Merdića, uhapšena još dva lica, koja su u Јelahu ubačena u vozila Sipe.

Mediji u Srbiji, pozivajući se na obavještajne izvore, ranije su Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom muslimanskih snaga u Srebrenici Naserom Orićem, te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske 17. jula objavilo je na svojoj internet stranici fotografije lica iz Potočara koja su pod sumnjom da su učestvovala u napadu.

Na jednoj od fotografija je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.