latinica  ћирилица
29/07/2015 |  12:21 | Autor: RTRS

Festival festivala- Glumci nastupili na Trgu slobode (VIDEO)

U okviru pratećeg programa Festivala festivala, koji se tradicionalno održava u Trebinju, nastupili su mladi glumci iz Beograda uz muzičku pratnju studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke.
Festival festivala- Glumci nastupili na trgu - Foto: RTRS
Festival festivala- Glumci nastupili na trguFoto: RTRS

Trebinjci su imali priliku da vide nešto novo – dramske tekstove glumci su izveli uz pratnju muzičkog kvarteta, što je bio izazov i za same umjetnike. Gradski trg pretvorio se u pozornicu na otvorenom, a Trebinje poprimilo duh svjetskih metropola u kojima su ove vrste performansa svakodnevne. Prigodan program na otvorenom narednih dana biće izveden i za najmlađe.

Beogradski glumci predstavili su pozorišne tekstove, ali i dijelove filozofskih rasprava. Na poseban način, svojom izvedbom povezali su pozorište, život i filozofski pogled na svijet na metaforičan način.

Glumica Јelisaveta Karadžić da publika nije naviknuta na ovaj vid performansa, te da je i glumcima neobično privlačenje i održavanje pažnje publike.

Uz muzičku pratnju, Hamletov govor glumcima i odlomci Bjelinskog o teatru, poprimili su i pomalo romantičnu notu, a Trebinje, bar na kratko, ličilo na pariski Monmartr. Publika bila je i više nego zadovoljna.

U sklopu pratećeg programa festivala, prethodnih dana glumci su recitovali Dučićeve stihove, a narednih dana prigodan program biće izveden i za najmlađe.