latinica  ћирилица
29/07/2015 |  14:32 | Autor: SRNA

Predsjednik Srbije na otvaranju porodilišta u Paraćinu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica prisustvovali su danas otvaranju porodilišta u Paraćinu koje je obnovila Fondacija "Dragica Nikolić" uz pomoć donatora, među kojima je najveći Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Otvoreno obnovljeno porodilište u Paraćinu - Foto: TANЈUG
Otvoreno obnovljeno porodilište u ParaćinuFoto: TANЈUG

U obnovu je uloženo više od 59 miliona dinara /492.000 evra/ za građevinske radove i nabavku medicinske i nemedicinske opreme, pa porodilište sada ima antibakterijske plafone i podove, sterilne lampe, zgrada je okrečena, zamijenjena je stolarija, promijenjene instalacije i ugrađen lift.

Predsjednik Srbije rekao je na otvaranju da ono što radi Fondacija "Dragica Nikolić" u Srbiji dokazuje da sve može da se uradi ako ima volje i da sve može da se uradi potpuno transparentno i pošteno, a za dobrobit građana.

Nikolić je naveo da Fondacija sarađuje sa brojnim humanitarnim organizacijama i sa Crvenim krstom i sa Crvenim polumjesecom, ističući da je to znak da ljudi u svijetu imaju povjerenje u ono što se radi u Srbiji.

Dragica Nikolić rekla je da je porodilište u Paraćinu prvo koje je potpuno rekonstruisano ove godine, a treće do sada, te se nada da će do kraja godine biti obnovljeno još jedno.

Direktor Opšte bolnice u Paraćinu Slađana Vasić rekla je da se godišnje u porodilištu rodi između 500 i 600 djece, a lift koji je izgrađen značajno će unaprijediti uslugu u bolnici jer se operaciona sala nalazi na prvom, a porodilište na drugom spratu.

Otvaranju porodilišta prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Berislav Vekić i pripadnici diplomatskog kora.