latinica  ћирилица
02/08/2015 |  19:07 | Autor: B92

Marjanoviću dres sa brojem 40 u Sparsima

Srpski košarkaš Boban Marjanović nosiće dres sa brojem 40 u narednoj sezoni u kojoj će igrati za San Antonio Sparse.

Nekadašnji centar Crvene zvezde tokom karijere uvijek nosio broj 13, ali je u redovima Teksašana to nemoguće, pošto je klub iz San Antonija povukao taj broj u čast DŽejmsa Silasa, koji je branio boje Sparsa od 1972. do 1981. godine.

Marjanović je u subotu posjetio halu u kojoj će igrati naredne sezone zajedno sa Timom Dankanom, Tonijem Parkerom i Manuom Đinobilijem i sigurno je bio oduševljen kada je video da su Sparsi već spremili njegovo mjesto u svlačionici.

"Moj dom za narednu sezonu. Ostvaren san", napisao je Marjanović na društvenoj mreži Instagram.

 

My home for the next season. Dreams come true! #gospursgo

A photo posted by Boban Marjanovic (@bobimarjanovic13) on Aug 2, 2015 at 4:20am PDT

Marjanović posljednjih dana boravi u Sjedinjenim Državama na pregledima, poslije kojih će biti poznato da li će moći da se vrati na pripreme reprezentacije pred Evropsko prvenstvo.

Doskorašnji centar Crvene zvezde je morao da ode na dodatne preglede pošto je pomoćni trener Crvene zvezde Velibor Radović nedavno izjavio da je finalnu seriju Superlige sa Partizanom odigrao sa prelomom u stopalu. Pregledi koje je obavio u Los Anđelesu pokazali su da nema preloma, ali da ima otok, a konačna odluka po pitanju Šampionata "Starog kontinenta" biće donijeta u utorak.