latinica  ћирилица
04/08/2015 |  07:59 | Autor: Mondo

"Adidas" nudi Hardenu ugovor vrijedan 200 miliona dolara

Kompanija "Adidas" ponudila je zvijezdi Hjuston Rokitsa DŽejmsu Hardenu 200 miliona dolara za ugovor u trajanju od 13 godina, objavio je I-Es-Pi-En.
DŽejms Harden (FOTO: bloguin.com) -
DŽejms Harden (FOTO: bloguin.com)

Hardenu je nedavno istekao ugovor sa "Najkom", koji sada ima nekoliko dana da odgovori na tu ponudu istom mjerom i eventualno zadrži beka Hjuston Rokitsa, proljetos ozbiljnog kandidata za MVP trofej NBA lige.

Za koga god da potpiše, Harden će od sponzorstva inkasirati 15,4 miliona dolara godišnje, a uz eventualne bonuse bi mogao da izjednači primanja iz ugovora sa Rokitsima, koji će ga naredne tri sezone plaćati 16,8 miliona dolara u prosjeku.

"Adidas" već ima ugovorre sa Derikom Rouzom, Demijenom Lilardom i DŽonom Volom, ali samo Rouz iz pomenutog trija generiše željene prihode, iako je prethodnih godina mnogo pauzirao zbog povreda.

Aktuelni MVP Stefon Kari nosi patike kompanije "Ander armur", za manje od četiri miliona dolara godišnje, dok je Kevin Durent leta 2014. potpisao desetogodišnji ugovor sa "Najkom" vrijedan čak 300 miliona dolara.

Najveća zvijezda NBA lige, Lebron DŽejms, sa "Najkom" je od početka profesionalne karijere. Trenutno mu saradnja sa tom kompanijom donosi oko 20 miliona dolara godišnje, što je čak i malo, s obzirom na to koliki profit donose patike sa njegovim imenom.

Dodajmo i to da je "Adidas" zvanični snabdjevač opremom NBA lige do ljeta 2017, kada će tu poziciju zauzeti "Najk".