latinica  ћирилица
04/08/2015 |  08:18 | Autor: RTRS

Čelendžer "Banjaluka 2015" počinje 12. septembra

Ovogodišnji teniski ATP čelendžer turnir "Banjaluka 2015" godine startovaće 12. septembra, a spisak tenisera koji će nastupiti na najvećem turniru u Bosni i Hercegovini trebalo bi da bude poznat do 25. avgusta.
Banjaluka čelendžer 2015 - Foto: RTRS
Banjaluka čelendžer 2015Foto: RTRS

Kao što je bio slučaj i prethodnih godina, na turniru će nastupiti brojna poznata imena iz svijeta tenisa, potvrdio je za "EuroBlic" direktor Čelendžera Milan Radaković, a preniuo "Mondo".

"Pri kraju smo priprema, ostalo je još da završimo dogovore sa nekim od sponzora, a krajem avgusta znaćemo i konačan spisak igrača. Nema sumnje da će i ove godine takmičenje biti izuzetno kvalitetno", poručio je Radaković.

Čelendžer u Banjaluci je u trenutku održavanja jedan od najjačih teniskih turnir na svijetu. U nedjelji kada se odžava banjalučki turnir u kalendaru ATP nema tatkmičenja iz serije 250 i jačih, a jedini turnir sa jačim nagradnim fondom u istoj sedmici je čelendžer u Šćećinu sa nagradnim fondom od 106.500 evra.

Podsjećamo, prošle godine je na turniru trijumfovao Viktor Troicki, koji je u finalnu slavio protiv Španca Alberta Ramosa Vinolasa 7:5, 4:6, 7:5. U konkurenciji dublova, najbolji je bio hrvatski par Dino Marcan/ Antonio Šančić, koji su u finalnom duelu bili bolji od češko-slovačke kombinacije Јaroslav Pospišil/ Arian Sikora sa 7:5, 6:4.