latinica  ћирилица
04/08/2015 |  15:34 | Autor: SRNA

Vučić-Moro: Dobri odnosi dvije zemlje

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i francuski ambasador Kristin Moro konstatovali su danas da su politički odnosi Srbije i Francuske veoma dobri.

Vučić je na sastanku sa Moro rekao da će Vlada Srbije nastaviti da vodi odgovornu politiku, koja će doprinijeti da zapadni Balkan bude politički i ekonomski stabilan, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

On je zahvalio Moro na podršci Francuske, naglasivši da će budući napredak Srbije zavisiti od regionalne stabilnosti, ujedno izrazivši zabrinutost za situaciju u regionu.

Morova je uručila Vučiću pismo francuskog premijera Manuela Valsa u kojem se, između ostalog, ističe podrška Srbiji u njenim projektima za budućnost.

Ambasador Moro je rekla da Francuska veoma cijeni rad premijera Vučića na dva kolosijeka - izgradnji zajedničke budućnosti u regionu i provođenju reformi u Srbiji.

Vučić i Moro su razgovarali o napretku zajedničkih privrednih projekata o kojima je bilo riječi tokom posjete francuskog premijera Valsa Srbiji u novembru prošle godine.