latinica  ћирилица
04/08/2015 |  16:10 | Autor: SRNA

Ljajić: Nema pomirenja ako se svi ne suoče sa zločinima

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izrazio je danas uvjerenje da će specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici "OVK" na Kosovu i Metohiji nadomjestiti ono što je ranije propušteno i da će svi odgovorni biti procesuirani.

Ljajić je ocijenio da je Skupština samoproglašenog Kosova usvojila amandmane na Ustav i Zakon o specijalnom sudu pod velikim međunarodnim pritiskom i da to nije izraz raspoloženja ni te skupštine, niti javnosti na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da konačnog procesa pomirenja u regionu neće biti ukoliko se svi ne suoče sa zločinima koji su činjeni na prostoru bivše Јugoslavije.

- Vjerujem da će ovaj sud nadomijestiti ono što je propušteno i da će svi odgovorni biti procesuirani. Zločini nemaju nacionalnost, rekao je Ljajić novinarima na otvaranju kongresa turskih proizvođača i distributera lijekova i kozmetike u Beogradu.

On je dodao da Vlada Srbije očekuje da bude usvojena i konačna odluka o formiranju specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici OVK.