latinica  ћирилица
04/08/2015 |  23:11 | Autor: B92

Prijevremeni izbori u Zvezdi

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je poslije sjednice Upravnog odbora da je pokrenuo proceduru za prijevremene opšte izbore.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

U saopštenju se ističe da će izbori biti raspisani 15. septembra, a biće održani u roku od 30 dana od tada.

Sjednica održana u utorak je drugi sastanak Upravnog odbora za posljednja tri dana, a na prethodnom su odbijene ostavke trenera Miodraga Božovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića.

Navijači Zvezde su prošle nedjelje na utakmici sa Radničkim izrazili nezadovoljstvo zbog lošeg starta sezone povicima: "Uprava, napolje".

"Crveno-bijeli" su eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a u Superligi Srbije su u prva tri kola zabilježili jednu pobjedu i dva remija. Takođe, našli su se u centru pažnje zbog navoda o namještanju utakmice sa OFK Beogradom u prvom kolu, kada su slavili sa 6:2 pošto su poslije prvog vremena "Romantičari" imali prednost od 2:0.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u cjelosti i bez ispravki.

"Analizirajući nezadovoljavajuću igru i rezultate tima na početku sezone kao i jasno izraženo nezadovoljstvo navijača i Uprave takvim stanjem, UO FK CZ konstatovao je sljedeće:

1. Uprava kluba obezbijedila je sve najvažnije uslove za nesmetan rad prvog tima (vrhunski trener, najbolji uslovi za pripreme, obezbjeđenje pojačanja u skladu sa ocjenom stručnog štaba, premije igračima itd). I pored teške materijalne situacije i ogromnih izdataka za podmirenje dugova naslijeđenih iz mnogih ranijih godina (dug umanjen za oko 10 miliona evra), Uprava je obezbijedila sredstva kojim će se do kraja godine redovno podmirivati sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Ipak, očekivani sportski rezultati na početku sezone su izostali.

2. UO je razmotrio i stav predstavnika navijača da su pored sportskih rezultata nezadovoljni radom Uprave, i pored toga, zajednički je ocjenjeno da dosadašnji sportski rezultati nisu zadovoljavajući i da ne prate planove Kluba. Na osnovu izveštaja šefa stručnog štaba Miodraga Božovića kao i analize razloga slabijih rezultata na početku sezone (povrede, nespremnost pridošlica, rani početak takmičenja itd) nije prihvaćena njegova ponuđena ostavka.

Umjesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisutnih na sjednici, UO izražava čvrstu podršku i povjerenje šefu stručnog štaba u njegovom daljem radu i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmjeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva.

3. Razmatrajući nezadovoljstvo navijača i njihovu ocjenu da rad i rezultati Uprave nisu zadovoljavajući, a u želji da se obezbijedi nužna podrška navijača timu u borbi za ostvarivanje planiranih rezultata i za osvajanje titule u narednom periodu kao i da se izbjegnu svi mogući nesporazumi na relaciji navijači – klub, UO zvanično pokreće proceduru za opšte prijevremene izbore u klubu. U tom smislu, izbori će biti raspisani 15. septembra, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, izbori će biti održani 10 do 30 dana od dana raspisivanja izbora.

4. Na ovaj način UO jasno stavlja do znanja cijeloj zvezdaškoj javnosti da kao i do sada stavlja na prvo mjesto interes kluba i poziva najširu zvezdašku javnost da se okupi oko kluba i podrži igrače i stručni štab u ostvarivanju zajednički planiranih i željenih rezultata.

Sprovođenjem opštih prijevremenih izbora UO nastoji da uvaži sve primjedbe i kritike i da obezbijedi jačanje povjerenja između najšire javnosti, navijača i kluba, a na osnovama Statuta i drugih dokumenata kluba čime bi se učinio još jedan novi korak ka punoj stabilizaciji FK Crvena zvezda", stoji u saopštenju.