latinica  ћирилица
31/08/2015 |  12:08 | Autor: RTRS

Zoran Mijić, dubički heroj, spasio tri života (VIDEO)

Nakon što je 1997. godine spasio jedan ljudski život na fudbalskom terenu, Zoran Mijić iz Kozarske Dubice, nije ni slutio da će isti podvig načiniti još tri puta.
Dubički heroj Zoran Mijić - Foto: RTRS
Dubički heroj Zoran MijićFoto: RTRS

Dubički heroj, nakon što je u martu ove godine na svoj rođendan spasio život mladom prijedorskom fudbaleru Nemanji Mariću, nije ni slutio da će spasavati i dalje.

Zoran je u razmaku od samo osam dana spasio još dva ljudska života! Dubički čuvar mreže, spasio je osmogodišnju djevojčicu, a sa kolegama fudbalerima, nedaleko od Kozarske Dubice, sigurne smrti, spasio je i mladića. 

"Osmogodišnja djevojčica, Sanela Ćustić iz Njemačke počela se gušiti žvakom. Јa sam joj izvadio žvaku koja je bila za grkljan zaljepljena i tako joj oslobodio dišne puteve", priča Mijić.

Stravičnim scenama, prisustvovala je i Zoranova supruga.

"Sjećam se samo tog jakog udarca, i krikova djevojčice. Zoran je legao da spava, a onda skočio i izletio napolje.Јoš sam u šoku kada se prijsetim toga", kaže supruga Vesna.

Nedjelju dana prije toga, sa prvotimcima Dubičana Borislavom Dalićem i Predragom Pralicom, spasio je mladića nakon saobraćajne nesreće.

"Našli smo motor nekih trideset metara u travi,a onda smo našli i unesrećenog. Odmah smo pozvali hitnu pomoć i policiju, a unesrećenog smo odnijeli na cestu do dolaska hitne pomoći", nastavlja priču Mijić.

Dubičkog heroja, ljudi zovu sa svih strana svijeta. Pokušavaju ga kontaktirati i kolege iz medija, a profili na društvenim mrežama zatrpani su riječima hvale i podrške. Svojim herojskim podvizima, Zoran je, kaže, proširio svoju porodicu, a sa novim članovima je u konstantnom kontaktu.

Osmogodišnja djevojčica i spaseni mladić, i dalje su na bolničkom liječenju. Svakim narednim danom su sve bolje, a nekadašnji neznanci, nesvakidašnjim vezama sada su neraskidivo povezani.