latinica  ћирилица
31/08/2015 |  12:28 | Autor: SRNA

Počela kampanja "Vozači, oprez"

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je, uoči početka nove školske godine, ozvaničio početak kampanje pod nazivom "Vozači oprez" na području grada.
Kampanja "Vozači, oprez" (arhiv) - Foto: SRNA
Kampanja "Vozači, oprez" (arhiv)Foto: SRNA

"Želimo da našim vozačima skrenemo pažnju da sutra počinje školska godina i da su naši mališani sigurno najugroženiji učesnici u saobraćaju. Osim naše brige da neke od njih posjetimo prvog dana školske godine i darujemo im školski pribor, naša velika briga je i da im osiguramo bezbjedan put od kuće do škole", izjavio je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke je, zajedno sa najmlađim sugrađanima, vozačima dijelio promotivne materijale kojima se pozivaju svi učesnici u saobraćaju na povećan oprez, a pogotovo vozači u zonama osnovnih i srednjih škola.

Svi vozači koji su poštovali propise dobili su zelene balone, dok oni koji to nisu činili, dobili su crvene balone.

Gavranović je rekao novinarima da grad ovu akciju provodi u saradnji sa Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, te da je osnovni cilj akcije da se na viši nivo podigne bezbjednost učenika na putu do škole.

On je dodao da se na području grada, posebno u zonama škola, obnavlja horizontalna i vertikalna signalizacija, popravljaju usporivači brzina, te da će prvi put table sa natpisima da se u blizini nalazi škola biti uočljivije.

Povodom početka školske godine, Gavranović će danas uručiti knjige i školski pribor pripadnicima romske populacije, te učenicima iz porodica sa četvoro i više djece.