latinica  ћирилица
04/09/2015 |  11:48 | Autor: RTRS

Brčko- Policijski inspektor izvršio samoubistvo

U Sandićima kod Brčkog, sinoć je pronađen mrtav inspektor kriminalističke policije distrikta Brčko Dalibor Simikić (32).
Policija Brčko distrikta - Foto: RTRS
Policija Brčko distriktaFoto: RTRS

Tijelo policajca koji se nalazio u službenom automobilu pronašli su mještani Sandića. Sve činjenice tokom uviđaja, koji je obavljen pod nadzorm brčanskog tužilaštva, ukazuju da je najvjerovatnije riječ o smoubistvu. Policija u Brčkom nastavlja istragu o rasvjetljavanju okolnosti koje su dovele do ove tragedije. U policiji je održan komerativni skup sktručnog kolegijuma Polcije distrikta.

Portparol Policije Distrikta Brčko, Halid Emkić, rekao je da je uviđajnim radnjama konstatovano da je riječ o policijskom službeniku, istražitelju jedinice kriminalističe policije, s inicjialima D.S. Kako je naveo, D.S. je rođen 1983. godine, a navjvjerovatnije je izvršio samubistvo iz vatrenog oružja.

- Uviđaj je obavljen na mjestu događaja, a tijelo je prevezeno u gradsku mrtvačnicu. Policija pod nadzorom Tužilšatva, preduzuima radnje u cilju rasvjetljvanja svih činjenica i okolnosti koje se dovele do ovog tragičnog događaja - rekao je Emkić.