latinica  ћирилица
17/09/2015 |  16:02 | Autor: RTRS

Obilježena krsna slave grada Istočno Sarajevo (VIDEO)

Povodom krsne slave grada Istočno Sarajevo, Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, služena je sveta liturgija u hramu u Vojkovićima, a najzlaslužniji pojedinci i kolektivi dobili su priznanja i zahvalnice za doprinos promociji Sarajevsko-romanijske regije. Uprkos ekonomskoj krizi, infrastrukturni projekti u svih šest opština napreduju, zaključeno je na slavskoj svečanosti.

Zapaženim rezultatima i realizacijom brojnih projekata u saradnji sa opštinskim i gradskim vlastima, Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan je od najvećih promotera grada.

Građani Istočnog Sarajeva zadovoljni su dovršenom infrastrukturom, ali ističu da je neophodno riješiti nekoliko prioritetnih problema kako bi oko 100.000 građana bolje živjelo.

 

Nedostatak novca ali i velika razuđenost gradskih opština usporavaju njihov razvoj. Ali i pored toga, posljednjih godina realizovani su brojni infrastrukturni projekti finansirani vlastitim, kreditnim i donatorskim sredstvima.

Gradske vlasti uvjeravaju da će raditi na rješavanju ovih i drugih gorućih problema i naglašavaju da će poseban akcenat biti na izgradnji nove bolnice Kasindo.