latinica  ћирилица
28/09/2015 |  16:18 | Autor: RTRS

Zvornik: Da li će biti restrikcija i promjena cijene grijanja? (VIDEO)

Sezona grijanja u Zvorniku počeće na vrijeme 15. oktobra. Iako je prethodnih godina bilo problema u snabdijevanju toplotnom energijom u Zvorniku, od ove sezone, tvrde nadležni, ne bi trebalo da bude restrikcija, a i cijena grijanja će biti niža za 10 odsto.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Prethodnih godina za Zvorničane je grijanje prirodnim gasom bilo bolna tema, bilo da je riječ o kvalitetu usluge ili cijeni. Јedan dio njih se odjavio sa sistema gradskog grijanja, a 1800 domaćinstava koriste usluge preduzeća "Zvornik stan".

Od ove sezone cijena grijanja u Zvorniku biće niža za 10 odsto.

- Umjesto tri marke po kvadratnom metru cijena će iznositi 2,7 maraka za fizička lica i za poslovne prostore i pravna lica - kaže Miodrag Јevtić, direktor a.d. "Zvornik stan".

U preduzeću "Zvornik stan" ističu da je usluga poboljšana u poslednjih nekoliko godina, ali da su i dalje problem potraživanja, koja se iz godine u godinu povećavaju i koja trenutno iznose dva miliona maraka. Za novu sezonu ispunjene su sve tehničke pretpostavke.

Јevtić kaže da građani mogu očekivati regularnu isporuku toplotne energije.

Dug "Zvornik stana" prema "BH Gas"-u i dalje postoji, ali je zahvaljujući reprogramu, smanjen i iznosi milion i po maraka. Predviđeno je da sezona grijanja traje do 15. aprila.