latinica  ћирилица
29/09/2015 |  18:40 | Autor: B92

Meksički kartel sponzorisao Mesija?

Američke vlasti, uključujući i DEA, trenutno istražuju humanitarne mečeve Leo Mesi i prijatelji koje je organizovao Argentinac.

Američka služba za borbu protiv narkotika uključila se u istragu o utakmicama koje su bile organizovane 2012. i 2013. godine u Kolumbiji.

Mesi već ima dugu istoriju optužbi da je utajio više miliona evra poreza, a sumnja se da su isto učinili i njegovi saigrači Nejmar i Havijer Maskerano.

Spomenuta dva prijateljska meča, u kojem su učestvovale mnoge svjetske fudbalske zvezde, pod istragom je zbog mogućnosti pranja novca zarađenog trgovinom narkoticima. Prema informacijama lista “El Mundo“ američke i španske vlasti pronašle su dokaze o poreskim prevarama koje su u uskoj vezi sa mečevima u Kolumbiji.

Oni su organizovani pod okriljem Fondacio Lionel Mesi kojom rukovodi njegov otac Horhe, a za cilj su imale skupljanje novčanih sredstava za pomoć djeci širom svijeta.

Navodno je meksički kartel finansirao događaje, što je bio najlakši način da se opere novac od trgovine narkoticima. Јoš nije poznato da li je Horhe Mesi bio upoznat sa ovom situacijom.

Osim finansijskih problema, fudbaler Barselone prije neki dan doživeo je tešku povredu koljena zbog koje će morati da pauzira najmanje dva mjeseca.