latinica  ћирилица
30/09/2015 |  16:07 | Autor: RTRS

Prnjavor: Sanacija klizišta stvorila probleme (VIDEO)

Sanacija klizišta na lokalnom putu Potočani- Čivčije-Branešci stvorila je probleme mještanima nekoliko sela u opštini Prnjavor.
Odron - Foto: RTRS
OdronFoto: RTRS

Na ovom putu aktivirano je šest klizišta, od kojih je jedno prekinulo putnu komunikaciju. Sa ovim problemom mještani kažu bore se već 17 godina, ali su do prije sedam dana putevi uvijek bili prohodni. 

Poušaj opštinskih vlasti da saniraju klizište na lokalnom putu u selu Čivvčije kod Prnjavora napravio je još veći problem. Mještani ogorčeni jer, kažu, prekinuta je putna komunikacija prema Prnjavoru i Banjaluci za oko 1.500 mještana. Optužuju opštinske vlasti da su svojim nemarom doveli do ovog problema.

Velinko Marinković, mještanin sela Čivčije, kaže da su u četvrtak počeli radovi, da bi u petak završili sa radovima a u subotu povukli mašine. "Dalje ne znamo šta se radi. Put je presječen, narod nema kud", navodi Marinković.

Niko iz opštine Prnjavor nije želio da ovo komentariše. O ovom problemu oglasili su se saopštenjem u kojem su poručili da je sanacija zbog loših vremenskih uslova, prinudno prekinuta. Mještane uvjeravaju da će put biti obnovljen najkasnije za 30 dana.

Ipak, pojedini opštinski odbornici ne vjeruju u tu priču, jer kažu da su htjeli- problem bi riješili davno, ne bi čekali loše vrijeme.

Nedeljko Čupević, odbornik SNSD-a u Skupštine opštine Prnjavor ističe: "Daj bože da se to desi, međutim ja sam sit njihovih obećanja iz prethodnog perioda. Da su imali dobru namjeru, oni bi to riješili prije lošeg vremena."

Mještani poručuju da su,ako problem klizišta uskoro ne bude riješen, spremni preduzeti radikalne mjere.

Ostalo im je jedino da koriste alternativne puteve za koje kažu da su u veoma lošem stanju i da će uskoro i oni biti neprohodni.