latinica  ћирилица
01/10/2015 |  13:07 | Autor: TANЈUG

Utakmica Albanija- Srbija izaziva ogromno interesovanje

Srbija će u Elbasanu na utakmici protiv Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope imati podršku 70 srpskih studenata, koji dolaze na stadion u okviru saradnje sa albanskim kolegama, izjavio je danas generalni sekretar FS Albanije Ilir Šulku.
Kvalifikacije za UEFA EURO 2016: Albanija-Srbija (Ilustracija: RTRS) -
Kvalifikacije za UEFA EURO 2016: Albanija-Srbija (Ilustracija: RTRS)

On je na konferenciji za medije u Tirani rekao da je interesovanje za istorijski duel dva nacionalna tima toliko da bi i stadion od 100.000 gledalaca bio mali.

"Od nadležnih organa informisan sam da pripreme za utakmicu koja je označena kao duel visokog rizika idu po planu i siguran sam da ćemo se predstaviti kao pravi domaćini i pokazati najbolje vrijednosti albanskog gostoprimstva i evropske vrijednosti koje nosimo kao narod", izjavio je Šulku.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra u Elbasanu, a nosi poseban rizik, pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine na stadionu Partizana prekinut nakon incidenata koji su uslijedili jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razjmene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.