latinica  ћирилица
07/10/2015 |  16:30 | Autor: RTRS

Mile Radišić za RTRS: Nisam dao nikakvu izjavu (VIDEO, AUDIO)

Nakon što je SDS na svojoj internet stranici objavio audio snimak navodnog razgovora kontroverznog biznismena Mile Radišića sa nepoznatim licem, a koji su preuzeli pojedini mediji, našoj redakciji javio se Radišić i demantovao autentičnost snimka.


Mile Radišić - Foto: arhiv
Mile RadišićFoto: arhiv

Radišić ističe da nikome nije dao nikakvu izjavu ili snimak, te da je ono što je danas procurilo u javnost čista montaža određenih krugova ljudi.

Oglasio se i u snimku pomenuti ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, za kojeg je u snimku navedeno da je upleten u korupciju, te da ima namjeru da, zajedno sa još jednim biznismenom kupi Novu Banku.

Na pitanje novinara da prokomentariše audio-materijal koji se pojavio u pojedinim medijima, na kojem navodno banjalučki biznismen Mile Radišić iznosi niz optužbi na njegov račun, Tegeltija je rekao da snimak nije slušao i da se nikada nije bavio pričama iz "sive zone".

"Obavljam posao u ime Vlade Republike Srpske i nikada se neću baviti 'sivom zonom', prisluškivanjem bilo koga, a pogotovo ljudi koji se nalaze u veoma teškoj životnoj situaciji. Volio bih da vidim šta sam pogriješio. Molim vas da priča iz 'sive zone' prisluškivanja poštedimo Narodnu skupštinu Republike Srpske", istakao je Tegeltija.