latinica  ћирилица
07/10/2015 |  18:58 | Autor: RTRS

Demonstranti u Podgorici ostaju na ulici (VIDEO)

Iako su gradske vlasti u Podgorici najavljivale da će danas biti uklonjeni šatori i bina na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje se već 11 dana okupljaju nezadovoljni građani Crne Gore ništa se nije desilo. Demonstanti na čelu sa opozicionim Demokratskim frontom ostaju na ulici. Opozicija je kategorična - na ulici će se ostati sve do ispunjenja zahtjeva. Poručuju da neće biti dobro za Crnu Goru, ako vlast pokuša da ih skloni silom.
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online) -
Protest u Podgorici (foto: Vijesti online)

Od 27.septembra na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog u Podgorici gdje se nalazi i Skupština Crne Gore, nalaze se stotine šatora. Brojne građane koji se okupljaju tokom cijelog dana policija budno nadzire. Iz Demokratskog fronta poručuju da neće odustati od protsta do ispunjenja njihovih zahjteva. Već je poznato da traže prelaznu vladu i fer i demokratske izbore.

Najave gradskih vlasti da će Komunalna policija jutros ukloniti šatore i binu nisu realizovane. Okupljeni građani su, ipak, ostali na ulici.

Kažu da protestuju protiv režima koji je osiromašio crnogorski narod i da su došli da se bore za slobodu, pravo slobodne riječi i sva prava koja su im uskraćena dugi niz godina.

Najave sprječavanja protesta samo su pokušaji vlasti da nađe način da upotrebi silu kako bi se obračunala sa demonstrantima -smatraju u Demokratskom frontu.

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije kaže da je upozorio ministra Konjevića da nije pametno da krenu tim putem jer, kako kaže, svaka upotreba sile može da dovede Crnu Goru na ivicu haosa.

"Mmi ne želimo da se ide tim putem", ističe Mandić.

Mandić kaže da ne žele vlast sa ulice nego samo ispunjenje svojih zahtjeva. Podsjeća da se u Crnoj Gori vlast nije mijenjala punih 27 godina i poručuje da je vrijeme da Milo Đukanović i njegov DPS postanu politička prošlost.

Vladajući odgovaraju - protesti su anticrnogorski, antidemokratski i antinatovski.