latinica  ћирилица
10/10/2015 |  19:12 | Autor: RTRS

Savanović posjetio Milevu Župić, majku tri poginula borca (VIDEO)

Ministar Savanović danas je u Mrkonjić Gradu, posjetio i porodicu Mileve Župić, koja je u proteklom ratu izgubila tri sina.
Savanović i Vulin posjetili Milevu Župić, majku tri poginula borca - Foto: RTRS
Savanović i Vulin posjetili Milevu Župić, majku tri poginula borcaFoto: RTRS

O sudbini ove, kao i još četiri porodice koje su u toku ratnih dešavanja izgubile po troje djece snimljen je i dokumentarni film "Djeca" u produkciji naše televizije, čija se premijera uskoro očekuje. 

 Povodom obilježavanja 20 godina od stradanja Srba u Zapadnoj Krajini ministar Savanović i resorni ministar u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, posjetili su Milevu Župić, majku koja je za Republiku Srpsku dala tri sina.

Savanović je naglasio kako je naša obaveza da brinemo o porodicama čiji su najmiliji dali život za Stvaranje Srpske.

- Posjete koliko god česte bile one su nedovoljne zato što jedna porodica koja je dala ogroman doprinos za Srpsku, rekao je on.

I pored tragedije koja je zadesila Mileva Župić čuva sjećanje na izgubljene sinove. Na nama je da uradimo što je moguće više kako bismo joj, stvorili što bolje životne uslove.

- Mi ćemo učiniti sve sa svoje strane i ja kao čovjek i ministar i Vlada da pomognemo tamo gdje trebamo pomoći i uvijek smo raspolaganju, dodao je Savanović.

Film Djeca ostaće kao svjedočanstvo stradanja Srba na ovim prostorima i prikazati patnju i bol ovih porodica, a na nama je da njihovu žrtvu ne zaboravimo!