latinica  ћирилица
02/11/2015 |  13:08 | Autor: RTRS

"Dani Danila Lazovića" od 5. do 7. novembra u Prijedoru

Festival “Dani Danila Lazovića” se ove godine održava po treći put u Priboju, od 5. novembra do 7. novembra.
Treći festival Dani Danila Lazovića (foto: danidanilalazovica.rs) -
Treći festival Dani Danila Lazovića (foto: danidanilalazovica.rs)

Pored brojnih kulturnih sadržaja, predstava i izložbi, studenti i studentkinje glume iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Makedonije takmiče se u govorenju poezije.

Nagrada je “Povelja Danilo Lazović” i novčani dio nagrade (hiljadu evra u dinarskoj protivvrijednosti).

Gost glumac ovogodišnjeg festivala je istaknuti dramski umjetnik Ivan Bosiljčić: ''Dača mi je donio sreću, kasnije sam uvijek radio sa dobrim ljudima. I svaki put kad ugledam mladog kolegu kako luta među kamerama sjetim se Danila Lazovića, umjetnika vulkanske snage, koji nam je svima u amanet ostavio primjer kako se biva glumac i što je još bitnije, kako se ostaje čovek."

Ostatak stručnog žirija ove godine čine Radovan Knežević (profesor FDU-a), Slobodan Ćustić (glumac), Milica Јanketić (glumica i prošlogodišnja pobednica) i Јelena Lazović (ispred porodice Lazović).

Festival “Dani Danila Lazovića” će ove godine, obeležiti brojne programske novine.

Festival je ove godine bogatiji za novi program “Danilu u čast”. U ovom programu učestvuju zvijezde Beogradskog dramskog pozorišta, pozorišta u kome je Danilo Lazović diplomirao, Vesna Čipčić, Slobodan Boda Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, moderator programa Miodrag Miki Krstović i domaćin festivala glumac Mihailo Laptošević.