latinica  ћирилица
02/11/2015 |  19:04 | Autor: RTRS

Suvara: Prijave protiv Bosića, Mektića, Gašanovića, Vukanovića... (VIDEO)

Kao što je i najavio, Goran Suvara podnio je danas Specijalnom Tužilaštvu RS prijavu protiv predsjednika SDS-a Mladena Bosića, ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, načelnika opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, savjetnika Mladena Bosića Nebojše Vukanovića i još nekoliko lica zbog više krivičnih djela. Ovo je za našu Televizuju potvrđeno iz Specijalnog Tužilaštva.
Krivična prijava (1. i 2. strana) - Foto: RTRS
Krivična prijava (1. i 2. strana)Foto: RTRS

U prijavi Suvara navodi da su Mladen Bosić , Dragan Mektić, Bojo Gašanović, Nebojša Vukanović i više NN lica, od aprila do septembra ove godine napravili, kako navodi, zločinačko Udruženje za rušenje Ustavnog poretka i legalno izabrane vlasti u RS. Suvara opisuje pripremu i izvršenje primopredaje novca koji je bio namijenjen za snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića.

"Telefonom me je nazvao moj prijatelj B.B. i rekao da se trebam sastati sa Nebojšom Vukanovićem u Beogradu 20.05. Pristao sam na taj sastanak čisto da vidim šta hoće. 19.05. moj prijatelj B.B. je došao do mene i objasnio mi da sutra dolazi Vukanović te da je riječ o poslu gdje ima mnogo para, sutradan smo se našli sa Vukanovićem i krenula je priča," naveo je Suvara u prijavi. 

Suvara navodi kako su ga pitali da li je u kontaktu sa kontroverznim biznismenom Milom Radišićem i da im treba samo nekoliko snimljenih rečenica koje bi kompromitovale predsjednika RS Milorada Dodika za šta mu je obećano 100 hiljada maraka. Pristao je i tražio da dođe Mladen Bosić , kako bi bio siguran da se ne radi o prevari.

"Objasnio sam Vukanoviću da sam na potjernici, jer se nisam odazvao na Sud u Banjaluci, rekao je sve znam, ali uz tebe smo svi i Bosić i ministar Mektić tako da ne brinem ništa," stoji u Suvarinoj prijavi.

 

Goran Suvara u nastavku prijave navodi sve detalje dogovora i primopredaje novca, a kao dokaze Tužilaštvu nudi video- snimke, fotografije, audio-snimke i izjave svjedoka.