latinica  ћирилица
11/11/2015 |  11:40 | Autor: SRNA

Mihajlović: Održati donatorsku konferenciju za srpske povratničke opštine

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Slaviša Mihajlović smatra da je neophodno održati donatorsku konferenciju za srpske povratničke opštine u FBiH u kojima stanovništvo živi na ivici egzistencije.

"Institucije FBiH apsolutno ne vode računa o srpskim povratničkim opštinama Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar i Bosanski Petrovac. Srbi nemaju osnovnih uslova za život, rad i obrazovanje", rekao je Mihajlović Srni.

On je napomenuo da se Srbi u FBiH bore za opstanak, te da zbog toga sve više napuštaju opštine u koje su se vratili nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Nezaposlenost, 20 godina od završetka rata, na području srpskih povratničkih opština je ogromna, a u kontinuitetu se uništavaju prirodna dobra i nekadašnji privredni giganti. Nažalost, zanemareni su i svi pozivi za pomoć upućeni nadležnim institucijama", dodao je Mihajlović.

On očekuje da će predstavnici vlasti iz Sarajeva, Banjaluke i Beograda u narednom periodu pomoći Bosanskom Grahovu, Glamoču, Drvaru i Bosanskom Petrovcu.

Mihajlović je ocijenio da je važno što je danas u Srebrenici organizovana donatorska konferencija da bi bili unaprijeđeni uslovi života stanovništva ove opštine.