latinica  ћирилица
27/11/2015 |  15:48 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Elektrotehnički fakultet Banjaluka obilježio 53 godine postojanja (VIDEO)

Dodjelom nagrada i priznanja uspješnim studentima, Elektrotehnički fakultet Banjaluka danas je obilježio 53 godine postojanja. Diplome ETF-a dobilo je 45 diplomiranih inženjera, pet mastera i dva magistra.
Elektrotehnički fakultet u Banja Luci - Foto: RTRS
Elektrotehnički fakultet u Banja LuciFoto: RTRS

Sa prosjekom 9, 29 Svjetlana Kovačević najbolji je student generacije na prvom ciklusu studija. Njen kolega Igor Ševo, sada magistar računarstva i informatike, najbolji je student drugog ciklusa studija. Oboje imaju želju da se dodatno usavršavaju, ali i da ostanu u Republici Srpskoj.

- Fakultet jeste dosta zahtjevan i težak, ali ako nešto volite, onda to i možete postići, istakla je Svjetlana Kovačević, diplomirani inženjer elektrotehnike.

- Poručio bih im da se ne zamaraju previše ocjenama, da rade to zbog sebe, a ne zbog ocjene, diplome, već radi znanja, dodao je Igor Ševo, magistar računarstva i informatike.

Veliki izazov za Elektrotehnički fakultet jeste da pokuša iškolovati broj studenata koji je potreban našem tržištu rada.

- Mi moramo sve učiniti da ta izlaznost bude veća. Postoje dva problema, a jedan jeste što je sve niži nivo znanja koje donose srednjoškolci, a pogotovo iz nekih srednjih škola, naglasio je Branko Dokić, dekan Elektro-tehničkog fakulteta Banjaluka.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, istakao je da je ono što je ostalo isto jeste kvalitet studenata, diplomiranih inženjera koji su završili ETF.

U planu je saradnja sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju koja će se odnositi na stručne prakse studenata u zemljama regiona.

Oni koji završe ovaj fakultet vrlo brzo dolaze do zaposlenja, što se pokazalo kao tačno kroz 53 uspješne godine rada.