latinica  ћирилица
27/11/2015 |  16:34 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Četrdeset godina rada Radio Trebinja

Radio Trebinje, prvi elektronski medij u ovom gradu, proslavlja jubilej , četrdeset godina rada.
Četrdeset godina rada Radija Trebinja - Foto: RTRS
Četrdeset godina rada Radija TrebinjaFoto: RTRS

Radio, koji radi u sastavu Centra za informisanje, kulturu i obrazovanje , i u današnjoj konkurenciji savremenih elektronskih medija zadržao je prepoznatljiv način prezentovanja tema i informacija iz života lokalne zajednice. 

Prvi put glas spikera iz mikrofona Radio-Trebinja oglasio se 29. novembra 1975. godine. Bilo je vrijeme kada novinari nisu imali tako široku slobodu u radu kao danas, ali posao u medijima ni tada ni sada nije lak, kaže prvi direktor ove kuće.

Za razliku od ostalih javnih medija koji se obraćaju najširoj publici , lokalni radio bavi se prioritetno lokalnim temama, uz nastojanje da se građani o svemu bitnom informišu na vrijeme i profesionalno.

Prateći svjetske trendove u informisanju, i Radio Trebinje od prošle godine ima i vlastiti internet-portal. Zahvaljujući tome, program ove stanice može se pratiti u cijelom svijetu.

Svakodnevno se pruzima i dio informativnog programa Radija Republike Srpske. U Radio -Trebinju imaju ambicije da prošire čujnost signala ove stanice, za šta su zatražili saglasnost Regulatorne agencije za komunikacije, ali i da prošire i produže dnevnu programsku šemu.