latinica  ћирилица
01/12/2015 |  19:11 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Prnjavorski Skadar na Bojani- vodovod Povelič još nije završen (VIDEO)

Ni trinaest godina od početka gradnje prnjavorski vodovod Povelič u koga je uloženo nekoliko miliona maraka, još nije završen. Konačan rok bio je kraj 2015, međutim mjesec dana prije nove godine već je izvjesno, to neće biti ispoštovano.
Vodovod Povelić - Foto: RTRS
Vodovod PovelićFoto: RTRS

Više od 300 domaćinstava, iako su platili priključak, čeka vodu. U Vodovodu tvrde da će svi mještani iz šest prnjavorskih naselja, koji su potpisali ugovor, dobiti vodu. Konkretne rokove ne otkrivaju. 

Slavko Milovanović iz prnjavorskog sela Donja Ilova još nije dobio vodu. Ugovor sa Vodovodom potpisao je prije dvije godine. Priznanice potvrđuju da je uplatio priključak, ali vodu za piće još koristi iz starog bunara.

Slične probleme ima još 350 domaćinstava. U preduzeću Vodovod kažu da će Miličević vodu dobiti do nove godine. Ostali koji su ugovor potpisali u 2015, još će morati da sačekaju. U Odboru za izgradnju vodovoda tvrde, osim rokova nisu ispoštovani ni određeni tehnički uslovi.

Iz Odbora za izgradnju pitaju Vodovod kako da određena naselja u kome je priključena voda, imaju slab pritisak.

Izvođač radova tamo gdje je radio, tvrde u Odboru za izgradnju, ostavio je kako kažu haos. Blato i prokopani putevi, smatraju, dokaz su da mještani koji su platili priključak za vodu nisu ispoštovani.

Priča o prnjavorskom Skadru na Bojani čini se ovih dana tek će biti u centru pažnje. Italijanska pokrajina Trento koja je prije nekoliko godina dala milion maraka za ovaj projekat, traži dokumentaciju o utrošku sredstava.