latinica  ћирилица
08/12/2015 |  17:19 | Autor: SRNA

Mitrović: Nije realizovana Deklaracija o traženju nestalih lica

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je danas da još nije realizovana Deklaracija o traženju nestalih lica koju su prošle godine u Mostaru potpisali predstavnici BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.
Nedeljko Mitrović - Foto: RTRS
Nedeljko MitrovićFoto: RTRS

Mitrović je najavio da će sutra na tematskoj konferenciji Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih sa područja bivše Јugoslavije u Sarajevu pitati šta je sa tom Deklaracijom, koja je trebalo da unaprijedi proces traženja nestalih u BiH, i izraziti nezadovoljstvo sporošću procesa ekshumacija i identifikacija srpskih žrtava rata u BiH.

Mitrović je rekao i da su porodice poginulih iz Republike Srpske nezadovoljne reformom Instituta za nestala lica BiH "jer je upravljačkim strukturama te institucije davno istekao mandat".

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u Sarajevu će sutra biti održana tematska konferencija Regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih sa područja bivše Јugoslavije, koja okuplja oko 50 predstavnika porodica nestalih lica, tužilaštava i institucija nadležnih za traženje nestalih u BiH.

Početak konferencije je zakazana za 14.00 časova u hotelu "Sarajevo".