latinica  ћирилица
12/12/2015 |  17:04 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Formirana još jedna politička stranka- ko su članovi "Ujedinjene Srpske"? (VIDEO)

Nenad Stevandić ubuduće će predvoditi novu političku stranku "Ujedinjenu Srpsku", koja je sinoć u Banjaluci održala konstitutivnu sjednicu.
"Ujedinjena Srpska" - Foto: RTRS
"Ujedinjena Srpska"Foto: RTRS

 Za njene potpredsjednike izabrani su Slobodan Ninković, Marinko Dragišić i Mario Milanović.

Stevandić kaže da je politički cilj "Ujedinjene Srpske" vraćanje tradicionalnim vrijednostima. Njeni kadrovi će, kako je naveo, biti birani na osnovu stručnosti, umjesto služenja partijskoj poslušnosti i dnevno – političkim interesima. 

Svjesni da je na političkoj sceni Srpske sukob dva suprotstavljena i podjednako loša politička bloka, u Ujedinjenoj Srpskoj kažu da su sprmeni da građanima ponude nova rješenja. Spremni su, ističu, da budu i faktor pomirenja.

- Zaključili smo da narod u Rrpublici Srpskoj više nema vremena da čeka ishod sukoba i prepucavanja između SDS-a i SNSD-a. Da svi smatraju da postoji sukob neuspješnih političkih elita koje nemaju dobre rezultate. S druge strane nemamo vremena da čekamo hoće li neko ukinuti ili braniti Srpsku , da se sa tim završi, da se podvuče crta, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik "Ujedinjene Srpske".

Na konstitutivnoj sjednici izabrano je najuže rukovodstvo nove stranke, dok će ostali organi biti formirani u narednih pola godine. Stevandić navodi, da ova stranka do sada oko 20 odbora i više od 2.000 članova. Među njima su i pojedini odbornici, koji su u skupštine opština izabrani na listama drugih partija.

- Veliki broj odbornika u Banjaluci, među kojima i Milenko Јaćimović, kao i u Čelincu odbornici SDS-a i drugih stranaka, istakao je Stevandić.

U Ujedinjenoj Srpskoj očekuju, da dio njihove političke stranke postanu i neki od aktuelnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.