latinica  ћирилица
18/12/2015 |  18:08 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Banjaluka - Tadić podnio ostavku na funkciju predsjednika GO SDS (VIDEO)

Ognjen Tadić podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Srpske demokratske stranke. Ostavku je podnio zbog, kako navodi, obaveza koje ima kao potpredsjednik stranke i predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Ipak, kako nezvanično saznajemo, razlog Tadićeve ostavke mogao bi da bude i taj što je većina predsjednika mjesnih odbora, namjeravala da traži njegovu smjenu. Do izbora novog predsjednika, banjalučki SDS vodiće Tadićev dosadašnji zamjenik Aleksandar Petković. 

Ognjen Tadić neopozivu ostavku na mjestu predsjednik Gradskog odbora SDS podnio je sinoć. Danas kaže da se na ovaj potez opredjelio jer kao potpredsjednik stranke i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH ima puno obaveza. Zbog toga kaže nije u prilici da savjesno vodi banjalučku organizaciju SDS-a.

"Ne želim da se nađem u situaciji da telefonski obavljam funkciju predsjednika banjalučkog GO. Gradski odbor je u stanju pune konsolidacije i sada je pravi trenutak da na čelo dođe neko ko će u potpunosti biti posvećen radu gradske organizacije", kaže Ognjen Tadić.

 Ipak, razlozi za ostavku, kako se čini, su nešto dublji. Јedan od članova gradske organizacije SDS-a, koji nije želio pred kamere, potvrdio nam je da se Tadićeva smjena spremala još od avgusta. Tadić je za ovo, kako navodi, saznao, pa je odlučio da smjenu preduhitri ostavkom. Većina članova gradskog odbora bila je, kaže, nezadovoljna njeovom samovoljom, a sve je kulminiralo postavljanjem Vlade Babića za sekretara stranke. Da li je većina mjesnih odbora banjalučkog SDS-a željela Tadićevu ostavku, trenutni v.d. predsjednika Aleksandar Petković ne zna. O Tadićevoj ostavci sinoć, dodaje, nisu raspravljali.

"U svakoj demokratskoj stranci postoje različita mišljenja i ona moraju da se poštuju. Mora da se poštuje mišljenje većine. I većina uvijek mora da odlučuje. Tako je u ovom slučaju Tadić se povukao i ne želim da komentarišem", rekao je v.d. predsjednika Gradskog odbora SDS Aleksandar Petković.

 U banjalučkom GO SDS-a ne žele da licitiraju o tome ko bi mogao da zamijeni Tadića na čelu GO. Navode da će mu u naredna tri mjeseca, nakon praznika, naći dostojnog zamjenika.