latinica  ћирилица
24/12/2015 |  16:59 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Da li je Mektić priznao da postoji plan rušenja vlasti Srpske? (VIDEO)

Da je Dragan Mektić glavni adut Bakira Izetbegovića i instrument "sarajevske politike" , kojoj je cilj rušenje institucija Republike Srpske, dokazao je i sinoćnjim gostovanjem na Televiziji N1. Ovo je ocjena dijela stručne javnosti Republike Srpske.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Bez dokaza i istraga Mektić ponovo otvara navodne afere u Srpskoj, hapsi i optužuje. Na taj način, ocjenjuju, Mektić skreće pažnju i onemogućava borbu protiv terorizma.

Kada ministra Dragana Mektića novinari pitaju: kada će biti otkriveni počinioci i nalogodavci napada na srpskog premijera u Potočarima-Aleksandra Vučića, po informacije nas šalje u Tužilaštvo BiH.

- Nisam mogao reći u kojoj je fazi istraga kod Tužilaštva BiH. U interesu istrage ne mogu da daju šire informacije, rekao je Mektić.

Kada je riječ o Republici Srpskoj, pravila su drugačija. Po scenariju "plana rušenja" sve je kriminal. Njega, gle čuda, nema u Federaciji.

- Afera ima jako puno. Počinjene su teške kriminalne aktivnosti, istakao je Mektić.

Mektić je, mimo svih propisa, sebe stavio u ulogu operativca. Bez ikakvih dokaza optužuje, hapsi i presuđuje. 

- Odakle mu ti podaci i kako poznaje samo jedan dio materije. Sve to govori o jednoj insrumentalizaciji u čijoj funkciji je ministar Mektić, istakao je Predrag Ćeranić, stručnjak za bezbjednost.

Tako bh. ministar, kadar iz Republike Srpske, ne zna i nije se zapitao, kako su Federalni MUP i OBA sproveli akciju hapšenja zbog optužbi za terorizam u Sarajevu, bez učešća Sipe. Objasnićemo! Bakir Izetbegović uspio je da na mjesto direktora OBE postavi bivšeg šefa obezbjeđenja svog oca - Osmana Mehmedagića Osmicu. Uz tešku muku, iz penzije je na mjesto direktora Federalnog MUP-a vratio Dragana Lukača. Tako da sada Bakir preko Osmice i Lukača određuje ko će biti uhapšen.

- Јasno je da je usmjeravanje borbe koju Osmica pravi prema Federalnom MUP-u pripremanje Federalnog MUP-a na udar na Srpsku. Ovo je podizanje FMUP-a koji trebaju da s Pericinom Sipom i Mektićevim ministarstvom da nastave slično s kriminalizacijom Republike Srpske, naglasio je DŽevad Galijašević.

Predrag Ćeranić objašnjava da se sve radi po konceptu "Srbe na Srbe". Bakiru Izetbegoviću ostavljeno je da se bavi terorizmom, onom istom Bakiru čiji je otac u BiH doveo mudžahedine. 

- To govori da su kadrovi, na čijem imenovanju je insistirao Bakir, da će da odlučuju ko je terorista i čime se bave, dok će posao SIPA-e biti kriminal i korupcija, naglasio je Ćeranić. Galijašević dodaje - Kad god imamo prijetnje o terorizmu, na scenu stupa portparol Bakira Izetbegovića , Dragan Mektić i Sipini specijalci koji napadaju policijske stanice.

Mektić svakodnevno medijima objašnjava kako je njegova uloga da BiH spasi od kriminala, i da ne postoji nikakav plan za rušenje Srpske. Tako je tvrdio na početku emisije. Pred kraj emisije se predomislio.