latinica  ћирилица
11/01/2016 |  18:11 ⇒ 18:21 | Autor: SRNA

Više od 1.100 paketića za djecu na Kosovu iz Srpske

U organizaciji Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije danas je srpskoj djeci u južnoj srpskoj pokrajini počela podjela više od 1.100 božićnih i novogodišnjih paketića.
Podjela paketića djeci sa Kosova i Metohije, arhiv - Foto: RTRS
Podjela paketića djeci sa Kosova i Metohije, arhivFoto: RTRS

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov akciju je počeo u Zubinom Potoku, Osojanu, Klini, Lipljanu i Novom Brdu.

 Uz poruku "Srpskoj djeci na Kosmetu s ljubavlju iz Republike Srpske", paketići su danas izmamili osmijehe na licima dječaka i djevojčica na Dječijem odjeljenju Bolnice u Kosovskoj Mitrovici, selima Banje i Suvo Grlo, Osojanu u opštini Istok i u selima Vidanje i Rudice u opštini Klina.

Najradosnija su svakako bila trojica dječaka i njihova sestrica Angelina Memarović iz sela Tučep kod Osojana.

Ovoj djeci Arlov je uručio lap-top računar na kome je velikim slovima ispisano "Republika Srpska - Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije".

"Ovo je mali poklon ovoj velikoj srpskoj porodici čiji su dečaci i mala Angelina garant da će srpstvo opstati na Kosovu i Metohiji", rekao je Arlov, predajući poklon Memarovićima.

On je izrazio nadu da će mnogi, poput brojnih institucija i organizacija, te građana Republike Srpske pokrenuti akciju pomoći srpskim porodicama na Kosmetu jer je to jedini način da se očuva sveto srpsko Kosovo i Metohija.

On je najavio da će tokom ljetnog raspusta odlični đaci, njih oko 100, sa Kosmeta biti gosti vršnjaka u Republici Srpskoj.

"Vaši vršnjaci iz Osnovne škole `Јovan Cvijić` iz Prijedora su samoinicijativno upakovali više od 300 paketića od kojih će oko 250 uz poruku `Sa vama smo` biti predati đacima istoimene škole u Zubinom Potoku. To je potvrda da niste sami i da o vama se brinu vaši vršnjaci i njihovi roditelji iz Republike Srpske", rekao je Arlov, čestitajući Božić i pravoslavnu Novu godinu đacima u Osojanu i Vidanju.