latinica  ћирилица
19/01/2016 |  20:24 | Autor: SRNA

Danska: Noćni klubovi zabranili ulaz migrantima

Noćni klubovi u Danskoj zabranili su ulaz migrantima koji ne govore danski, engleski ili njemački jezik zbog strahovanja da će seksualno uznemiravati žene.

Noćni klubovi u najmanje tri danska grada donijeli su ovu odluku nakon niza seksualnih napada na žene širom Evrope, čiji su vinovnici većinom tražioci azila.

Medijska mreža "Lokal Denmark" objavila je da su noćni klubovi zabranili ulaz gostima koji ne mogu da komuniciraju sa osobljem, a neki su najavili da će zaposliti još ljudi u obezbjeđenju lokala.

"Badi Holi" u gradu Sonderborg, jedan je od klubova koji je usvojio nove propise, piše danas britanski "Telegraf".

"Veliki broj muških gostiju koji dolaze iz lokalnog centra za azilante ne znaju da poštuju suprotni pol. Po mom mišljenju ako žena kaže jednom ili nekolicini muškaraca da prestanu da je dodiruju a oni to i dalje nastave da rade onda se tu radi o maltretiranju", rekao je zaposlenik drugog kluba u Sonderborgu "Leteći Holanđanin".

U međuvremenu, jedan zvaničnik u gradu Tistedu u kome se nalazi kamp sa oko 300 migranata, rekao je da se mlade Dankinje osjećaju nesigurno i nebezbjedno na ulicama jer ih maltretiraju tražioci azila.

Danski ogranak grupe "Amnesti internešenel" osudio je ovu odluku noćnih klubova kao "diskriminatorsku protiv migranata".