latinica  ћирилица
27/01/2016 |  08:59 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Čestitke povodom Savindana

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je praznik, Svetog Savu – školsku slavu, svim učenicima, studentima i prosvjetnim radnicima, kao i svima koji se bave prosvjetom i obrazovanjem.
Sveti Sava - Freska iz manastira Studenica - Foto: Wikipedia
Sveti Sava - Freska iz manastira StudenicaFoto: Wikipedia

- Čestitam Vam Savindan i želim da u duhu Svetosavlja sa tradicijom i običajima proslavite ovaj veliki praznik, koji svjedoči o istoriji i kulturi svjetlosti, istini i ljubavi, u zdravlju i blagostanju zajedno sa svim ljudima dobre volje.
Neka djela i vrijednosti, koja nam je u trajano nasljeđe ostavio prvi srpski arhiepiskop i prosvetitelj Sveti Sava, budu podsticaj za sve nas, a naročito za mlade ljude, da razvijajući sopstveno znanje, obrazovanje, kulturu i duhovnost doprinesu ličnom, a time i napretku našeg društva u cjelini, poručio je predsjedik Dodik.

I predsjednica Vlade Republiike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku svim učenicima, studentima, prosvjetnim radnicima kao i svima koji se bave obrazovanjem i prosvjetom, povodom obilježavanja školske slave – Svetog Save.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom najsvjetlijeg praznika obrazovanja - Savindana, navedeno je u čestitki premijerke Srpske.