latinica  ћирилица
02/02/2016 |  10:27 ⇒ 14:15 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali godišnjicu rada Radija RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je direktoru sektora programa Radija Republike Srpske Draganu Pajiću i svim zaposlenim u ovoj medijskoj kući 49. godišnjicu Radija i poželio puno uspjeha u daljem radu.
Milorad Dodik, predsjednik RS - Foto: RTRS
Milorad Dodik, predsjednik RSFoto: RTRS

"Zahvaljujući profesionalnom izvještavanju i raznovrsnom programskom sadržaju Radio Republike Srpske ostao je nezaobilazan izvor informisanja naše javnosti. Uvjeran sam da ćete, i u narednom periodu, nastaviti sa stabilnim poslovanjem i procesom modernizacije, u skladu sa najvišim tehnološkim standardima, što će omogućiti dalji razvoj Radija Republike Srpske", navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku uredništvu i zaposlenima u Radiju Republike Srpske povodom 49 godina od osnivanja ove medijske kuće.
"Od početka ste bili i ostali beskompromisni čuvari prava na slobodnu riječ, čuvari objektivnog i pravovremenog informisanja, zapisavši skoro pola vijeka predanog rada i profesionalnog izvještavanja", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je istakla da je Radio Republike Srpske u eri modernih tehnologija, kao hroničar političkih i društvenih događaja, poštujući etičke standarde, uspio da opstane i ostane, te da zadrži svoj prepoznatljiv identitet.

"Svim zaposlenim želim puno uspjeha u životu i radu u godinama koje dolaze.Želim da još dugo egzistirate i hrabro se nosite sa novim izazovima", poručila je Cvijanovićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović čestitao je direktoru Radija Republike Srpske Draganu Pajiću 49 godina postojanja ove medijske kuće. 

"Vama lično, novinarima, urednicima i svima koji doprinose kvalitetu programa Radija Republike Srpske čestitam 49. godišnjicu vaše medijske kuće, sa željom da nastavite sa uspješnim radom i da sačuvate ugled i povjerenje širokog auditorijuma slušalaca", navodi se u čestitki.

Gavranović je naveo da je nekadašnji Radio Banjaluka, danas Radio Republike Srpske, značajno doprinio objektivnom i pravovremenom informisanju i pokazao da je privržen profesionalnim standardima i novinarskoj etici.

"Uvjeren sam da ćete i u budućnosti biti zreo i objektivan hroničar dešavanja, kreirajući raznolike i zanimljive sadržaje za sve slušaoce", zaključio je Gavranović.