latinica  ћирилица
06/02/2016 |  16:33 ⇒ 17:47 | Autor: B92

Premijer liga- Lester "razbio" Siti!

Lester Siti nastavio je da oduševljava sve ljubitelje fudbala širom svijeta, pobijedivši Mančester Siti na Etihadu u derbiju 25. kola Premijer lige – 3:1 (1:0).
Lester Siti - Mančester Siti - Foto: Getty Images
Lester Siti - Mančester SitiFoto: Getty Images

Ekipa Klaudija Ranijerija odigrala je još jedan maestralan susret u nizu i u potpunosti nadrigala tim Manuela Pelegrinija, pred njegovim navijačima, a da nije bilo DŽoa Harta mogla je i ubjedljivije da trijumfuje.

"Lisice" su stigle do 15. pobjede u sezoni i ukupno 53 boda, pa sada imaju šest bodova više od drugoplasiranih "građana".

Meč je počeo idealno za goste, Aleksandar Kolarov napravio je faul uz gol aut liniju, Rijad Marez poslao loptu na peterac, a Robert Hut, uz pomoć Martina Demikelisa, smjestio loptu u mrežu. Lester je nastavio sa napadima i poslije vođstva, pa je DŽo Hart morao da spasava svoj tim u nekoliko navrata.

Uslijedio je odgovor Sitija u preostalih pola časa prvog dijela igre, ali domaći nisu uspijevali ni da pogode okvir gola gostiju, čiji je zadnji red sjajno funkcionisao, da bi poslije samo 180 sekundi igre u nastavku uslijedio novi šok za domaće.

Rijad Marez je najpre preskočio Otamendija sve sa loptom, onda Pabla Sabaletu zaobišao driblingom, te sa desetak metara lagano pogodio bliži ugao nemoćnog Harta.

Ni ovoga puta lider nije stao, Šindi Okazaki je nedugo zatim propustio šansu da riješi meč, ali nije Hut u 77. minutu.

Nijemac je meč života krunisao sjajnim skokom, poslije kornera Alžirca koji je upisao drugu asistenciju, za konačnih 3:0, ali i pokazao da Demikelis nema mjesta u ligama gdje si igra ozbiljan fudbal.

Konačan rezultat susreta postavio je Serhio Kun Aguero u 88. minutu, kada je sa poslije udarca iz ugla glavom sa ivice peterca napokon savladao Kaspera Šmajhela.