latinica  ћирилица
18/02/2016 |  14:19 | Autor: SRNA

Iskra: Bosić rekao Pavloviću da "Dodik mora da ide u zatvor"

Vlasnik Pavlović banke Slobodan Pavlović i predsjednik SDS-a Mladen Bosić krajem prošle godine održali su sastanak na kome je lider SDS-a poručio da "Milorad Dodik mora da ide u zatvor", iako mu je Pavlović rekao da je Dodikov kredit "potpuno regularan", piše portal "Iskra" pozivajući se na jednog od učesnika tog sastanka.
Pavlović Banka - Foto: RTRS
Pavlović BankaFoto: RTRS

Јedan od učesnika sastanka, koji je želio da ostane anoniman, u razgovoru za "Iskru" ispričao je da su tom susretu prisustvovali i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i bivši direktor kompanije "Slobomir" Blago Blagojević.

Prema njegovim riječima, sastanak je inicirao Slobodan Pavlović zbog optužbi koje je Bosić plasirao u javnost na račun Pavlović banke, ali i Milorada Dodika u vezi sa njegovim kreditom koji je podigao kod ove banke.

Navodi da je Pavlović tada upitao Bosića zašto nanosi štetu njemu i njegovoj banci, vršeći atak na banku u vezi sa kreditom Milorada Dodika, kad je taj kredit potpuno regularan i čist i u čijem dodjeljivanju nije bilo nikakvih nezakonitosti.

"Bosić mu je tada osiono rekao: 'Milorad Dodik mora da ide u zatvor'. Kada mu je Pavlović ponovio da je sve legalno oko Dodikovog kredita, Bosić je rekao da se ne razumije u ekonomiju i da su mu njegovi savjetnici, kojima vjeruje, prezentovali priču oko kredita, ali da dobro zna da želi da Dodik završi u zatvoru", ispričao je izvor "Iskre" sa sastanka.

Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković kaže za portal "Iskra" da je nakon konferencije za novinare predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, na kojoj je pokazao "sporni" ugovor sa Pavlović bankom o kreditu kojeg je podigao 2007. godine, a za koji Tužilaštvo BiH tvrdi da nije ni postojao i ako već jeste - da je dokumentacija uništena, sasvim jasno da je "Tužilaštvo BiH političkim progonom motivisano od takozvanog Saveza za promjene ili direktnije rečeno od lidera SDS-a Mladena Bosića".

"Sada kada su vidjeli da ni na taj način ne mogu srušiti Dodika, takozvani Savez za promjene po ko zna koji put poziva predsjednika da podnese ostavku ne bi li napokon oni, prijekim putem, preuzeli vlast u Republici Srpskoj", navela je Markovićeva.

Prema njenim riječima, oni pri tome sebe predstavljaju kao nekog ko se zalaže za normalno i civilizovano društvo, a ovamo su se svojski trudili da se pritvori Pavlović i zaposleni i poslovanje jedne uspješne banke dovede u pitanje.

"Licemjerno je da sada da taj isti SDS 'poziva građane i poslovne subjekte da nastave uobičajeno poslovanje sa Pavlović bankom' jer su se svojski trudili da ruše sve pred sobom, pa i Pavlović banku", ističe Markovićeva.