latinica  ћирилица
23/02/2016 |  13:58 | Autor: SRNA

Potpisan ugovor o saradnji lutrija Srpske i Srbije

Direktor Lutrije Republike Srpske Rajko Radovanović i vršilac dužnosti generalnog direktora Državne lutrije Srbije Nenad Lazarević potpisali su u Banjaluci Ugovor o proširenju saradnje koji se odnosi na zajedničko organizovanje lutrijske igre "Bingo".
Radovanović potpisao ugovor sa direktorom Lutrije Srbije Nenadom Lazarevićem - Foto: SRNA
Radovanović potpisao ugovor sa direktorom Lutrije Srbije Nenadom LazarevićemFoto: SRNA

"Osnovni razlog za zajedničko organizovanje lutrijskih igara je povećanje prihoda, a samim tim i dobiti za razne projekte od društvenog, sportskog i kulturnog značaja", rekao je Radovanović novinarima nakon potpisivanja Ugovora.

Radovanović je podsjetio da Lutrije Srpske i Srbije sarađuju od 2005. godine i zajednički priređuju lutrijsku igru "Loto", a od 7. marta zajednički će organizovati prvo kolo "Binga" i koristiti novi informacioni sistem koji je razvila Lutrija Srbije.

On je pojasnio da se dosadašnja igra "Bingo" u Republici Srpskoj gasi i da ovaj ugovor podrazumijeva zajedničko priređivanje "Binga" u Srpskoj i Srbiji.

Radovanović je naveo da za jesen pripremaju model saradnje kojim bi zajednički "Bingo" bio organizovan u još nekim zemljama okruženja, kao što su Bugarska, Makedonija i Rumunija.

Lazarević je rekao da potpisivanjem Ugovora Lutrija Republike Srpske prelazi na značajno moderniji i sigurniji informacioni sistem.

On je dodao da Lutrija Srpske učestvuje sa 12 odsto prometa u zajedničkoj igri "Loto", ističući da postoje ista očekivanja i od zajedničke igre "Bingo".

Lazarević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Državna Lutrija Srbije ovim ugovorom realizuje prvo prekogranično korištenje novog informacionog sistema.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, direktor Republičke uprave za igre na sreću Mladen Simić, te direktor Sektora informacionih tehnologija u Državnoj lutriji Srbije Aleksandar Vulović.