latinica  ћирилица
24/02/2016 |  19:40 | Autor: TANЈUG

Dvorana "Aleksandar Nikolić" proširuje se na 10.000 mjesta

Dvorana Pionir koja od juče nosi ime po legendarnom košarkaškom treneru Aleksandru Nikoliću, uskoro će biti proširena i njen kapacitet iznosiće 10.000 mjesta, rekao je direktor SRC Tašmajdan Milan Novović.
Hala "Aleksandar Nikolić" (Foto: tiketklub.com) -
Hala "Aleksandar Nikolić" (Foto: tiketklub.com)

Trenutni maksimalan kapacitet iznosi 8.150 mjesta. Potpisan je ugovor o proširenju kapaciteta da bi se došlo do 10.000 mjesta, a do polovine aprila biće prezentovan ugovor, istakao je Novovović.

Ispred dvorane biće uređen trg i postavljena bista "oca srpske košarke", a unutar dvorane biće postavljena spomen tabla.

- Veoma smo ponosni na inicijativu trenera Božidara Maljkovića i uz razumijevanje premijera Aleksandra Vučića dvorana Pionir ponijela je ime čuvenog trenera. Simbolično, prvi događaj u dvorani sa novim imenom biće Dejvis kup meč Srbije i Kazahstana i možda će baš naš najbolji sportista naše zemlje Novak Đoković odigrati prvi meč - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Poznati trener Božidar Maljković, inicijator ideje, rekao je da je danas veoma emotivan dan za njega jer se za ovo borio 16 godina.

- Profesor Nikolić je patrijarh srpske košarke i zaslužio je da se Pionir, kao košarkaški hram, nazove po njemu. Јa se za ovo borim 16 godina, četiri olimpijska ciklusa, ali nije bilo razumijevanja nekih prethodnih vlasti. Na sreću, Vučić je i sam igrao basket na Novom Beogradu, refleksno reagovao i nepravda je ispravljena - poručio je Maljković.

On je dodao da je kao trener radio u Realu, Barseloni, Panatinaikosu i zna koliko igrači najvećih evropskih klubova sa strahopoštovanjem dolaze u ovu dvoranu.

- Primio sam mnogo poruka iz cijelog svijeta i svi su nam čestitali na ovoj odluci. Moj prijatelj Eduardo Partela, koji je napravio špansku ligu rekao mi je da smo postali najkošarkaskiji grad u Evropi, jedini koji je svojim veličinama, Profesoru i Ranku Žeravici dao imena hala i na taj način smo ušli u Ginisovu knjigu poštovanja - istakao je Maljković.

Aleksandar Nikolić je drugi velikan srpske košarke po kojem je jedna hala dobila ime, nakon što je Hala sportova na Novom Beogradu nazvana po Ranku Žeravici.

Prema Vesićevim riječima i na platou ispred Hale sportova biće postavljena bista bivšeg selektora Јugoslavije i trenera Crvene zvezde i Partizana.