latinica  ћирилица
25/02/2016 |  13:43 ⇒ 26/02/2016 | 08:57 | Autor: RTRS

Potraga za napadačima koji su pucali na policiju u Lukavcu (FOTO i VIDEO)

Četiri lica pucala su jutros na pripadnike kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac koji su vršili uviđaj nakon što je juče opljačkan i pretučen osamdesetsedmogodišnji povratnik Uroš Stojanović.
Јedinica za podršku krenula u potragu za osumnjičenim - Foto: RTRS
Јedinica za podršku krenula u potragu za osumnjičenimFoto: RTRS

U Federalnoj opštini Lukavac i na području Petrova u Republici Srpskoj, u toku je potjera za četiri lica koja su jutros, nakon razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem, otvorili vatru na pripadnike Kriminalističke policije.

Dvojica braće Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine te Velibor Tomić i Dragan DŽaković iz Lopara, kako nezvanično saznajemo, razdvojila su se u dvije grupe i automobilom pobjegla ka Petrovu.

Pored Federalne policije, u pripravnosti je i Centar javne bezbjednosti Doboj a na terenu je i jedinica Specijalne policije Republike Srpske kao i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koji vrši izviđanje terena. 

Na meti napadača prvo se našao 87 godišnji povratnik koji je pretučen i opljačkan, a četvorica razbojnika zatim su, kako saznajemo, opljačkala i prodavnicu u Loparama.

Razbojnici su se dali u bijeg prema opštini Petrovo na teritoriji RS. Svi putevi kojima bi se osumnjičeni mogli kretati su, kako navode u policiji Tuzlanskog kantona, blokirani.

 

U potrazi učestvuju i pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj uz pomoć helikoptera.

Pripadnici Krim policije, kako nezvanično saznajemo, u rutinskoj kontroli i nenaoružani su vršili uviđaj o razbojništvu nad povratnikom u zaseoku Rosulje, kada je jedan od razbojnika na njih ispalio rafal iz automatske puške.

Pretučeni Stojanović je u teškom stanju prebačen u Tuzlansku bolnicu a u unutrašnjost kuće razbojnici su potpuno devastirali.