latinica  ћирилица
26/02/2016 |  16:51 ⇒ 20:43 | Autor: TANЈUG

Linta: Hrvatsko pravosuđe štiti ratne zločince

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je sramna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina oslobođeni optužbe za ubistvo šest starijih srpskih civila u selu Grubori kod Knina krajem avgusta 1995. godine.
Miodrag Linta - Foto: Novosti.rs
Miodrag LintaFoto: Novosti.rs

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je sramna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina oslobođeni optužbe za ubistvo šest starijih srpskih civila u selu Grubori kod Knina krajem avgusta 1995. godine.

"Ovo je jedna od stotina presuda hrvatskih sudova koje potvrđuju tezu da hrvatsko pravosuđe štiti nalogodavce i počinioce zločina protiv srpskih civila i zarobljenika. Na taj način hrvatsko pravosuđe nastoji da doprinese, zajedno sa hrvatskim političarima, očuvanju mita o takozvanom Domovinskom ratu u kome se Srbi tobože bili agresori i zločinci a Hrvati oslobodioci i žrtve", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je apelovao na evropskog komesara za pravosuđe Veru Јurovu da zatraži od Vlade Hrvatske da ispuni svoje međunarodno preuzete obaveze koje se odnose za kažnjavanje počinioca zločina nad srpskim civlima i zarobljenicima.