latinica  ћирилица
07/03/2016 |  11:34 | Autor: SRNA

Frljić tvrdi da desničari prijete njegovoj porodici

Pozorišni režiser i intendant riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Oliver Frljić tvrdi da mu hrvatska desnica uporno prijeti i navodi da je njemu i njegovoj djevojci provaljeno u stanove, pri čemu ništa nije odneseno.
Oliver Frljić - Foto: nezavisne novine
Oliver FrljićFoto: nezavisne novine

Frljić podsjeća na predizborno obećanje lidera HDZ-a i sadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da će riječki HNK "ponovo učiniti hrvatskim i narodnim" kada osvoji vlast.

Takođe, Frljić navodi i nedavno pismo predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u kojem je ona našla puno razumijevanja za nesnošljivost prema pojedinim javnim osobama, uključujući i njega.

Na taj način, Kitarovićeva je dala "zeleno svijetlo" ulici da se obračuna sa "nacionalnim vješticama".

"Najprije je u petak provaljeno u stan moje djevojke u Zagrebu, a zatim sam u nedjelju otkrio da se isto dogodilo i sa mojim stanom.

Јasno je da ovdje ne može biti riječi ni o nikakvoj slučajnosti, već o jasnoj poruci šta bi se moglo dogoditi sljedeće ukoliko nastavim sa svojim javnim djelovanjem", navodi Frljić u javnom saopštenju.

On podsjeća na dosadašnje načine zastrašivanja - od anonimnih prijetećih pisama, od kojih je jedno sadržilo fotografiju na kojoj je bio namontiran prizor odsijecanja njegove glave.

Takođe, ljetos su ratni veterani "opsijedali" riječki HNK, u čemu su im pomagali i neki fudbalski navijači, koji su skandirali da će se napiti Frljićeve krvi.

Frljić upozorava da je sve to u saglasju sa svim onim što u javnom prostoru protiv njega govori HDZ, te da desničari sada udaraju i na njegove bližnje.

Oliver Frljić poznat je po predstavama koje tretiraju aktuelne probleme društva, kako u Hrvatskoj, tako i na prostoru nekadašnje Јugoslavije. Često je meta hrvatskih desničarskih udruženja i političkih stranaka.