latinica  ћирилица
08/03/2016 |  11:15 ⇒ 11:19 | Autor: SRNA

Puzigaća: Srbi u Hrvatskoj i dalje potražuju 50.000 stanova

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća očekuje da će posjeta članova Predsjedništva BiH Zagrebu doprinijeti konačnom rješavanju statusnih prava izbjeglih Srba iz Hrvatske.
Nikola Puzigaća -
Nikola Puzigaća

On je rekao da Udruženje raspolaže podacima da izbjegli Srbi u Hrvatskoj još potražuju 50.000 stanova, a obespravljeni su i u pogledu učešća u privatizaciji javnih preduzeća u kojima ih je većina radila prije rata.

"Uvjereni smo da će nakon ove posjete zvanične delegacije BiH i Hrvatske u bilateralnim pregovorima početi da rješavaju statusna prava izbjeglih Srba iz Hrvatske, a koji se odnose na radna, penziona, imovinska i stanarska prava", rekao je Puzigaća.

Puzigaća je upozorio da veliki broj članova ovog udruženja umire, a u Hrvatskoj ni 20 godina nakon rata nisu uspjeli da ostvare osnovna ljudska prava, kao što je pravo na imovinu i dom.

Članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović borave danas i sutra u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.