latinica  ћирилица
08/03/2016 |  16:09 ⇒ 18:27 | Autor: Nezavisne

Tri pića efektnija od limunske vode za gubljenje kilograma

Pola limuna iscijeđenog u čašu mlake vode čudotvoran je napitak ali postoje još tri pića koja će vam pomoći još efektnije da izgubite višak kilograma, uz malo fizičke aktivnosti i naravno - bolju ishranu.
Čaj - Foto: ilustracija
ČajFoto: ilustracija

1. Kafa

Nazovimo je prirodnim energetskim pićem: Istraživanja su pokazala da pijenjem dvije do tri šoljice kafe prije vježbanja možete produžiti trening i pojačati ga mnogo više, nego da niste uopšte unijeli kofein. Samim tim, to znači da ćete istrošiti više kalorija. Ponavljanja vježbi se mogu povećati do 20% nakon konzumiranja kafe, ali zapamtite: uvijek pijte čistu crnu kafu, jer šećer i ostali dodaci samo mogu ublažiti jačinu kafe.

2. Voda

Zamijenite limun sa šakom leda. Hladna pića mogu povećati izdržljivost i energiju. Hladna voda vam može pomoći u gubljenju dodatnih 100 kalorija! Pijte svaki dan vodu sa ledom i u jednoj godini možete izgubiti i do 5 kilograma godišnje (bez vežbanja).

3. Zeleni čaj

Ne samo da je zeleni čaj bez kalorija, već može povećati potrošnju kalorija i ubrzati gubljenje kilograma. U jednoj studiji, u kojoj su učesnici pili 4 šoljice zelenog čaja, izgubili su 3 kilograma više za dva mjeseca, nego oni koji su pili samo vodu. Druga studija je pokazala da ljudi koj redovnu piju zeleni čaj imaju manji struk i manje kilograma. Izberite svjež, topao čaj koji je bogat katehinom, bez ikakvih dodataka.