latinica  ћирилица
09/03/2016 |  13:39 ⇒ 18:18 | Autor: SRNA

Cvijanović: Riješiti probleme organizacija koje humanitarno djeluju (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je važnost organizacija čiji je primarni cilj da humanitarnim djelovanjem doprinesu razvoju građanske svijesti o borbi za prava žena, djece i osoba sa posebnim potrebama.
Banjaluka - Cvijanović - sastanak - Foto: SRNA
Banjaluka - Cvijanović - sastanakFoto: SRNA

Cvijanovićeva je u razgovaru sa predstavnicama Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, Saveza žena oboljelih od raka dojke "Iskra", Dječijeg edukativnog centra "Svjetlice", Udruženja za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" i Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske razmijenila mišljenja i o mogućnostima za stvaranje boljih uslova za rad ovih udruženja.

Ona je istakla punu opredijeljenost Vlade Republike Srpske u rješavanju problema sa kojima se susreću predstavnici i članovi ovih udruženja, ocijenivši da je izuzetno važno da u Srpskoj postoje prepoznatljiva udruženja čiji je aktivizam usmjeren ka pomoći i zaštiti najosjetljivijih populacionih grupa, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavnice nevladinog sektora upoznale su Cvijanovićevu o poteškoćama sa kojima se suočavaju u svom humanitarnom djelovanju, te aktivnostima koje sprovode ova udruženja.

One su izrazile zahvalnost za podršku i napore koje ulažu Cvijanovićeva i Vlada Republike Srpske kako bi se ublažili i sistemski riješili problemi sa kojima se svakodnevno susreću predstavnici i članovi ovih udruženja.

Sastanku su prisustvovale i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović, ministar lokalne uprave i samouprave Lejla Rešić, te direktor DŽender centra Republike Srpske Mirjana Lukač.