X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/03/2016 |  14:02 | Izvor: SRNA

Logoraši: Procesuirati odgovorne za zločine nad Srbima

Savez logoraša Republike Srpske smatra da nije dovoljno samo da Tužilaštvo podigne, a Sud BiH potvrdi optužnicu za ratne zločine počinjene nad Srbima, već da naredbodavci i počinioci tih zločina konačno budu procesuirani, izjavio je predsjednik Skupštine Saveza Spasoje Kovačević.
Savez logoraša Republike Srpske - Foto: RTRS
Savez logoraša Republike SrpskeFoto: RTRS

Kovačević je rekao da Savez logoraša pozdravlja odluku Tužilaštva BiH kojom je podignuta optužnica protiv četiri pripadnika HOS-a za zločine nad srpskim civilima na području Čapljine i logora "Dretelj", ali da je konačno došlo vrijeme da se počne sa procesuiranjem ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

On je rekao da je Savez logoraša Republike Srpske nezadovoljan dosadašnjim radom Suda i Tužilaštva BiH na procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Kovačević je podsjetio da je Tužilaštvo BiH 2011. godine podiglo optužnicu protiv osam lica zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u logoru "Silos", ali da pred Sudom BiH još niko nije osuđen za taj zločin.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica, nekadašnja pripadnika HOS-a, koji su optuženi da zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Čapljine i logora "Dretelj".

Optužnica je podignuta protiv Miroslava Hrstića /67/, Ivana Medića /64/, Miljenka Nogolice /54/ i Tonće Rajiča /45/, svi državljani BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Tužilaštva.