latinica  ћирилица
21/03/2016 |  08:31 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Obudovac: Humanitrani koncert za djevojčicu Milicu Tanasić (FOTO/VIDEO)

U Obudovcu je sinoć održan humanitarni koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", na kojem je prikupljeno 1.700 maraka za operaciju četvorogodišnje Milice Tanasić iz Donje Slatine, koja boluje od epilepsije.
Šamac - humanitarni koncert - Foto: SRNA
Šamac - humanitarni koncertFoto: SRNA

U nekoliko humanitarnih akcija do sada je prikupljena trećina od potrebnih 60 hiljada evra, koliko košta hirurški zahvat na mozgu koji bi trebalo da bude izveden u Francuskoj.

Nakon Modriče i Šamca i mještani Obudovca pokazali su da su svim srcem uz Milicu. Na koncert su došli sa jednom željom: da ova hrabra djevojčica što prije ozdravi.

Četvorogodišnja Milica rođena je sa malformacijom mozga zbog čega ima svakodnevne epileptične napade. Milica ne govori i ne hoda.

Milica Tanasić (foto: Srna)

- U saradnji sa ljekarima Instituta za majku i dijete u Beogradu i u saradnji sa centrom iz Pariza, ustanovljeno je da je jedina pomoć operacija na mozgu koja bi trebalo da se uradi. Ona još, zbog bolesti, ne može da hoda, ne govori i potpuno  zavi od tuđe pomoći. Znači, jedini spas za nas je ta operacija, pojašnjava Aleksandra Tanasić, Miličina majka.

Na koncertu su nastupila tri folklorna ansambla i pjevači amateri, dok je satirično pozorište "Bibac" iz Šamca, izvelo komediju "Gospođa ministarka".