latinica  ћирилица
04/04/2016 |  21:23 | Autor: Blic

Bolnica u kojoj se pacijenti najbrže oporavljaju (VIDEO)

Bolnica Јuravinski u kanadskom Ontariju dozvoljava kućnim ljubimcima da dolaze u posjetu svojim teško bolesnim gazdama.
Bolnica Јuravinski u Ontariju dozvoljava kućnim ljubimcima da dolaze u posjetu - Foto: Facebook
Bolnica Јuravinski u Ontariju dozvoljava kućnim ljubimcima da dolaze u posjetuFoto: Facebook

Ova bolnica je usvojila poseban program pod nazivom "Zaharijev lavež za ozdravljenje" koji je ustanovila Dona DŽenkins, kakon što je njen 25-godišnji sestrić uz pomoć svog ljubimca vodio tešku borbu s Hočkins limfomom.

"Dok je Zahari nedjeljama ležao u bolničkom krevetu nakon što je bio podvrgnut tretmanu transplatacije matičnih ćelija, molio je nadležne da mu dozvole da vidi svog psa Čejsija. Prokrijumčarili smo Čejsija u bolnicu i to je imalo nevjerovatan uticaj na Zaharijevo raspoloženje. Kada je Zahari shvatio da neće uspjeti da pobijedi bolest, natjerao me je da mu obećam da ću u budućnosti uspjeti u tome da bude dozvoljeno da pacijente obilaze njihovi ljubimci. Naša prva zvanična dozvoljena posjeta ljubimca pacijentu, desila se 15. septembra 2015. godine", ispričala je DŽenkins.

"Znamo da će to što smo omogućili pacijentu da vidi svog ljubimca uticati na poboljšanje njegovih vitalnih funkcija, depresiju i na osjećaj usamljenosti. Pomoći će i u komunikaciji, kao što će biti i dobar podsjetnik šta ga čeka kad dođe kući i čemu može da se raduje", zaključuje Dona DŽenkins.

Posjete su dozvoljene jednom nedjeljno i obično traju sat vremena. Prije nego što dozvole ljubimcima da uđu u bolničku sobu, oni budu dobro očišćeni i drže ih dalje od ostalih pacijenata.